Gyepgondozás - kertfüvesítés, kerttervezés

Vegyszermentes gyepgondozás és gyepápolás témájában találsz számodra olyan könnyen elsajátítható megoldásokat, amik pofonegyszerűen megvalósíthatóak…
More
·
35 Pins
 1mo
Gyepfenntartási hibák okai - Molnár Gábor Éva kertészmérnök-www.kertfruv...

videó

1 Pin
sárga foltok
Gyep öntözés: hogyan és hányszor?
Sárga vagy feketetedő folt?Joggal merül fel benned a kérdés, hogy miért jelent meg a gyepben ilyen elsötétült folt? És miért azon a területen jelentkezik állandóan? Kertészkedés során előfordul hogy az öntözéssel valami gond van.Ennek kiderítése nagyon egyszerű.Olvasd el a módszert, hogyan kell orvosolni az ilyen foltokat.
a pile of mushrooms sitting in the middle of a grass covered field with text overlay that reads, cosmoban megalieno kalapos gomba nert van and gyben?
Kalapos gomba a fűben mit jelez?
Amikor csokorban jelenik meg a kalapos gomba a fűben, akkor ez a jelenség számunkra jelző értékű.Itt erős lebontó folyamatok zajlanak a talajban.Legtöbbször fakivágásból visszamaradt tuskó, gyökér korhad a földben, amit a lebontó gombák szépen szétszedik. Időnként testet is öltenek és megmutatják magukat.Nincs más teendőd mind rendszeresen kiszedni a fűből.
the grass is very green in this yard
Gyepápolás vegyszermentesen?
Vegyszermentes gyepápolás nem ördöngőség. Segítünk a kezdő lépésekben értehtő módon.Lényegretörő információkat kapsz, semmi sallang. A kerted egész évben legjobb formáját fogaj hozni, ha néhány ápolási megoldást alkalmazod!
Patogén gombákat  csípd nyakon vegyszerek nélkül Liter
there are many logs laying on the grass with words in english and spanish above them
Gyeplyuggatás helyett válaszd a permetezést
Fáradságos munka a gyeplyuggatás kézi erővel és a homokszórás sem egyszerű egyenletesen szétszórni. Ezt a módszert lecserélheted permetezésre. Minden két hétben permetezel egy koktélt gyepápolás időszakban, akkor puha talajt vagy képes teremteni a kertedbe: 8l vízhez önts 2 l Esstence Origót, 0,2 l Amalgerolt és 0,25 l Humin Gardent
three pictures of different types of lawns in the same yard, including grass and gravel
Tökéletes gyep kevés munkáva! Mutatom a tippeket hozzá!
Itt útmutatást kapsz a fűállomány kezdeti ápolásához, hogy ne a sárga foltokkal, betegségekkel keljen hadakoznod már tavasztól kezdve. - gyepszellőztetés után mindig használj talajkondicionálót - gyeprtágya legyen szerves anyagban gazdag (DCM vagy Viano) - ne öntözz minden nap, mert a gyep gyökere nem nyújtózuk lejjeb .....
the grass has been cut down and is ready to be mowed
an image of a yard with grass and gravel in the foreground, text reads egyzeru mintt a polon tal
Talajjavítás gyepszőnyegezés után?
Lemaradt a jó termőtalaj előkészítés a gyepszőnyeg telepítés előtt? Pótolni tudod a DCM talajjavító segítségével: 1. DCM Antagon gyep sárga foltosodás esetén 2. DCM Vivisol általános szerves talajjavító
a tractor is plowing the land with two large rakes
Gyepgondozás talajtrágyával: mit kell róla tudni? Kerti ötletek, kertfüvesítés, hátsó kert rendezése
A szélsőséges változások miatt szinte lehetetlen szerves anyagok kiszórása és talajba való bedolgozása nélkül ma már sikeres füvesítés előkészíteni és fenntartani. A gyökérzónának szüksége van a morzsás talajszerkezetre, ami befogadja és meg is tartja a vizet. TÉVHIT, hogy az új fű telepítést sok nitrogénnel kell támogatni. Ez egy közhiedelem, amit az ok-okozat megértése nélkül levont következtetések táplálnak. A teljes blogcikkhez kattints tovább!
the robot lawn mower is sitting in the grass
Robotfűnyíró / Gyepgondozás / Kerttervezés és Kertfüvesítés mentorprogram
Egyre népszerűbb megoldás a robotfűnyíró, ami szépen csendben elsertepertél a kertben, amíg Te kényelmesen hátradőlsz a hintaszékben. Ha csak ennyit teszel garantáltan 1 éven belül a szorgalmas kis segítőd lesz a kerted veszte. Igaz, hogy sok munkát levesz a válladról, de helyette új kihívások elé állít. A szorgalmának köszönhetően olyan masszív filcréteget képez a fű tövénél a nyesedékből, ami megakadályozza a tápanyagok felszívódását, a vizet pedig szivacsként fogja fel.
two bags and a bucket sitting on the grass
Tavaszi gyepápolás DCM gyeptrágya profiknak
Talajjavítás és talajhumusz készletek javítása egy munkamenettel.Kettő az egyben talajjavítás. Alapozd meg az idei év talajjavítását!
a bottle of green tea next to a carton of milk with the words'alcico'on it
Tavaszi gyepindító mellé egy talajkondicionáló is jár
Az idei tavaszt kezd talajkezeléssel! Gyepszellőztetés után először DCM gyeptrágya minigranulátum kiszórás és utána permetezz / vagy öntözd be a sárga gyepfoltokat!
a yellow and blue soccer ball sitting on top of a green grass covered field with the words, a kert legen acc
Műtrágya helyett organikus tápanyagot válaszd
Talajjavítás új füvesítésnél