Libellen en juffers

Libellen en juffers zijn prachtige insecten en mooie modellen voor macrofotografie. Vaak zijn ze erg snel en lastig om te fotograferen. Als ze op jacht zijn, hebben ze vaak een uitvalsbasis, bijvoorbeeld een hoge rietstengel, waar ze steeds naar terugkeren. Een tip is dan ook om daar rustig te blijven zitten tot zij even pauze nemen. Je kunt het beste in de ochtend of in de avond fotograferen. Dan zijn ze rustiger dan overdag.
more
3 Pins
 · Last updated 4y
a yellow dragonfly sitting on top of a rope against a clear blue sky background
Libel
Een larve van een libel kan wel vijf jaar onder water leven voordat de libel een imago geworden is. Imago is een ander woord voor volwassen libel. Wil je meer leuke dingen weten over libellen en andere insecten? Neem een kijkje op mijn website.
a close up view of a plant with small flowers in the foreground and blurry background
Glurende juffer
Bij deze foto kon ik op een positie komen waarbij je bijna alleen nog de ogen van de juffer om het takje heen ziet. Zo lijkt het net of dit insect aan het bespieden is. Hoewel hij natuurlijk alsnog hartstikke opvalt door die grote ogen :) #macrofotografie #natuur #juffers #angeliquekoops.nl
a dragonfly sitting on top of a twig
Libel in rust tijdens de jacht
Als libellen aan het jagen zijn op eten, vliegen ze erg druk heen en weer en is de kans klein dat je ze scherp op de foto kunt zetten. Maar af en toe zitten ze stil. Vaak doen ze dat op dezelfde plek waar ze telkens weer naar terugkeren.